Een gekwalificeerde - persoonsgebonden - elektronische handtekening is een prijzige kwestie als er binnen uw organisatie meerdere personen digitale documenten moeten ondertekenen.

Voor dergelijke organisaties is een geavanceerd certificaat een goede en betaalbare oplossing. U beschikt over een ‘eigen’ moedercertificaat, waarvan eenvoudig betrouwbare deelcertificaten kunnen worden gemaakt voor uw medewerkers. 

Eigen inlog- en pincode


Iedere medewerker kan een document elektronisch ondertekenen via een eigen inlog- en pincode. De elektronische handtekening is gekoppeld aan het inlogaccount waardoor het beheer goed geregeld is en de identiteit van de ondertekenaar vaststaat. De handtekening komt tot stand met middelen die de ondertekenaar kan controleren en is zodanig aan het document gekoppeld dat iedere wijziging in het document achteraf kan worden opgespoord.

Besparen op de 4 P’s


Op deze wijze kunt u zakelijke digitale documenten gegarandeerd veilig en ‘verzegeld’ verzenden. Ook intern kunt u het toepassen op uw eigen documenten, protocollen, gedragscodes of procedures bijvoorbeeld. Met een geavanceerd certificaat bespaart u op de 4 P’s: printen, post, porto en personeel. Het is een stuk voordeliger dan gekwalificeerd elektronisch ondertekenen en net zo betrouwbaar.

Ondersteuning en advies


Intern moeten de processen rondom het elektronisch ondertekenen daarom goed beschreven en geborgd zijn. Een risicoanalyse zal uitwijzen waar zich eventuele knelpunten voordoen. WIND Internet adviseert en ondersteunt u daarbij graag.